Mineral Sunscreen Lotion SPF 50

Young Living s-a gândit la sănătatea noastră şi a familiilor noastre, pentru a avea o protecţie naturală a pielii expuse la soare, fără substanţe chimice dăunătoare organismului  nostru, al copiilor noştri şi care să protejeze totodată mediul ȋnconjurator. Astfel a creat pentru noi şi familiile noastre loţiunea de protecţie solară Mineral Sunscreen SPF 50 pe bază de minerale şi uleiuri esenţiale.

Pentru că a venit vara şi se apropie vacanţa cu excursii ȋn natură, petreceri la piscină sau la grătar, concedii la mare sau la munte, te invit să te gândeşti la siguranţa produselor pe care le foloseşti pentru tine şi familia ta. Atunci când ne expunem pielea ȋn soarele arzător de vară sau ne bucurăm de razele refractate de pe pantele ȋnzăpezite ale muntelui, indiferent de modul în care suntem expuşi la soare, un lucru este vital: protejarea pielii.

Pielea noastră este organul cu suprafaţa cea mai mare şi absoarbe toţi compuşii din produsele pe care noi le aplicăm pe ea, unii dintre aceşti compuşi nefiind deloc prietenoşi cu corpul nostru. Tu știi ce-ți pui pe piele? Ştii că cel mai sigur este să aplici pe piele doar produse pe care le poţi mânca/ingera fără riscuri pentru sănătate?

Având la dispoziţie o protecție solară naturală, ne putem bucura de mai multe distracții în aer liber fără a ne îngrijora de arsurile solare sau de absorbţia în sânge a substanțelor chimice toxice din cremele solare.

Cremele de protecție solară  ne protejează pielea prin blocarea razelor UV (ultraviolete) – UVB si UVA – pe care pielea noastră le poate absorbi la expunerea la soare.

Razele de tip UVB joacă un rol important în producerea vitaminei D, susţin sistemul imunitar si reglează sistemul hormonal, împiedicând apariţia cancerului, atunci când corpul nu este expus ȋn exces la acestea. Razele UVB sunt cele care fac ca pielea să se bronzeze după expunerea la soare, prin stimularea producerii de melatonină (hormonul bunei-dispoziţii), care asigură pielii un pigment ce acționează ca o barieră de protecție împotriva daunelor produse de lumina solară. Tot razele UVB sunt şi cele care produc arsuri ale pielii ȋn cazul expunerii ȋndelungate. De aceea este recomandată expunerea la razele UVB pentru perioade scurte de timp şi folosirea unei protecţii solare naturale pentru protejarea pielii.

Razele UVA sunt şi mai periculoase, ȋmbătrânind pielea şi provocând apariţia cancerului. Acestea pătrund ȋn profunzime şi pot modifica structura celulelor pielii, deoarece afectează producţia de colagen şi elastină ceea ce face ca pielea expusă des la soare să se rideze şi să ȋmbătrânească prematur. Pentru a evita această ȋmbătrânire prematură este recomandată hidratarea pielii după expunerea la soare.

Cremele de protecție solară pot fi pe bază de produse chimice sau de tip barieră ȋmpotriva razelor UV.

Cremele de protecție solară pe bază de produse chimice, care conțin avobenzonă, oxibenzonă, palmitat de retinil, parabeni, ftalați, petrochimicale, PABA și 1,4-dioxan, absorbanți chimici UV, culori artificiale și parfumuri sintetice,  acționează ca protecţie pentru piele prin absorbția chimică a luminii UV, dar datorită tuturor substanţelor chimice din compoziţia lor, prezintă de asemenea un potențial de toxicitate pentru corp. Şi aceasta pentru că substanţele chimice din compoziţia lor sunt perturbatori endocrini şi carcinonogeni care dăunează ȋn timp tuturor sistemelor corpului nostru sau chiar mediului ȋnconjurător.

Ştiai că aproximativ 14.000 de tone de creme de protecție solară ajung anual în oceane, potrivit publicaţiei The New York Times. Sau că Hawaii a devenit primul stat din SUA care doreşte să interzică de la 1 ianuarie 2021 loțiunile cu SPF care conțin două ingrediente considerate dăunătoare recifurilor de corali? Este vorba despre interzicerea produselor de protecție solară cu două substanțe chimice, oxibenzona şi octinoxatul, ambele cunoscute ca aducând daune recifelor de corali şi altor vietăți marine. De ce este important să protejăm coralii? Recifele de corali nu sunt doar esențiale pentru a susține viața oceanică (adică pentru a proteja speciile de pești), ci și pentru a împiedica furtunile (de fapt, ele protejează plaja de eroziuni). Potrivit BBC, substanțele chimice sunt utilizate în peste 3.500 de produse de protecție solară.  

Dar cum spuneam, cremele de protecţie solară pe bază de chimicale nu sunt dăunătoare doar pentru mediu, ci şi pentru corpul tău, pentru că tot ceea ce îți pui pe piele se absoarbe în sângele tău în doar câteva minute. Din păcate, substanţele chimice găsite ȋn cremele clasice de protecţie solară pot imita hormonii pe care corpul tău ȋi produce ȋn mod normal şi pot perturba sistemul tău hormonal. Vrei o dovadă suplimentară? Două studii europene au detectat chimicale comune din cremele de protecţie solară ȋn laptele matern, care indică faptul că fătul ȋn curs de dezvoltare şi nou-născuţii pot fi expuşi la aceste substanţe (Schlumpf 2008, Schlumpf 2010). Un studiu din 2010 al lui Margaret Schlumpf de la Universitatea din Zurich a găsit cel puțin o substanță chimică de protecție solară în 85% din eșantioanele de lapte matern. Patru dintre substanțele chimice detectate sunt utilizate în mod obișnuit în produsele de protecție solară aflate pe rafturile magazinelor.

Probabil cel mai deranjant lucru este că, deși produsele de protecție solară te vor proteja de arsură, acestea nu te vor proteja mai mult de cancerul de piele. De fapt, aditivii din produsele de protecție solară pot accelera, proliferarea cancerului de care ar trebui, ȋn mod normal, să ne protejeze produsul de protecție solară!

Loţiunile de protecţie solară (așa-numite “creme naturale de protecție solară“) au apărut pe piaţă ȋn încercările de a face produse mai atrăgătoare pentru consumatori, care funcţionează ca barieră (blochează razele UV să fie absorbite ȋn piele) şi care folosesc de obicei ingrediente cum ar fi oxid de zinc sau dioxid de titan, de cele mai multe ori  sub formă de nanoparticule. Totuşi loțiunile care conțin oxid de zinc sau dioxid de titan sunt mai sigure pentru mediu şi protejează recifurile de corali. Ȋnsă chiar şi aşa, majoritatea produselor de ȋngrijire personală de pe piaţă, inclusiv loţiuni de protecţie solară, conţin ingrediente potenţial dăunătoare, chiar şi ȋn cazul unor produse cosmetice derivate ȋn mod natural. Este cazul nanoparticulelor de exemplu.

Dar câţi dintre noi au luat până acum ȋn serios riscul nanoparticulelor din produsele de îngrijire a pielii?

Nanoparticulele sunt particule microscopice cu dimensiuni cuprinse între 1 și 100 nanometri. Ca să ȋntelegi mai bine, nanoparticulele sunt atât de mici, ȋncât aproximativ 100.000 nanoparticule s-ar potrivi în lățimea unui păr uman! Datorită dimensiunii extrem de mici a acestor particule, proprietățile lor pot fi foarte diferite de proprietățile particulelor mai mari din același material. De exemplu, nanoparticulele sunt, în general, mai reactive decât particulele de dimensiuni standard. Acest nivel ridicat de reactivitate poate fi un factor imprevizibil în ceea ce privește sănătatea noastră. Ele nu sunt doar foarte reactive, dar sunt și atât de mici, încât pot trece de fapt prin membranele celulare, pot ajunge în interiorul celulelor și pot intra în sânge.

Până în prezent, s-au făcut puține studii cu privire la interacțiunile nanoparticulelor din celule, deşi există multe produse pentru ȋngrijire şi sănătate care sunt utilizate de consumatori şi conţin ȋn compoziţia lor nanoparticule. De accea este important să fim prudenți până când vor fi întreprinse studii suplimentare pentru a demonstra siguranța acestor materiale foarte unice. Chiar dacă un produs conține un material natural, cum ar fi oxidul de zinc, merită să verifici dacă acest material este un nanomaterial. Dacă este, poate că nu ȋţi doreşti să te expui unui risc şi să-l utilizezi.

Din fericire, există produse pe bază de minerale care nu includ nanoparticulele, deci este ușor să avem grijă de noi și de cei dragi și să ne bucurăm din plin de peisajul extraordinar!

Dar despre Factorul de Protecție Solara (SPF) ce ştii?

Toate cremele de protecţie solară au inscripţionate pe ambalaj factorul de protecţie solară, pe scurt SPF şi un număr. Acestea pot trezi de multe ori confuzie şi te poţi gândi că un număr mare înseamnă mai multă protecție. Ei bine, asta e doar parţial adevărat.

SPF este o măsură de protecție împotriva radiațiilor UVB, care ȋn exces pot provoca de exemplu cancer. SPF indică numărul de minute ȋn care ne putem expune la soare fără să ne ardem pielea. Cu cât SPF – ul este mai mare cu atât putem sta mai mult la soare.

Să presupunem că fără protecţie solară, pielea se ȋnroşeşte după ce a fost expusă la soare timp de 10 minute. Dacă această protecţie solară ar fi aplicată corect (şi reaplicată), SPF 15 ȋţi va permite să rămâi la soare timp de aproximativ 150 de minute – un factor de 15 ori mai lung – fără să te arzi. Totuşi SPF nu este menit să te ajute să determini durata de uzură pentru că scara SPF nu este liniară. De exemplu, SPF 15 blochează 94% din razele UVB, SPF 30 blochează 97% din razele UVB, iar SPF 50 blochează 98% din razele UVB. Diferența între SPF 15 și SPF 50 este de doar 4% în ceea ce privește absorbția razelor solare! Ca urmare, un SPF super-înalt, cum ar fi 75 sau 100, nu oferă o protecție semnificativ mai mare. Astfel, ȋţi recomand să te gândeşti la o loţiune cu factor de protecţie SPF 50, cu ingrediente minerale, fără nanoparticule.

Mineral Sunscreen SPF 50  de la Young Living

Prin ce este diferită loţiunea de protecţie solară pe bază de minerale de la Young Living de alte loţiuni de pe piaţă?

Cercetătorii din cadrul companiei Young Living au formulat o loţiune de protecție solară pe bază de minerale, care poate fi folosită fără riscuri de toată familia, de la copii până la adulţi.  Pentru a crea protecția solară potrivită, cercetătorii Young Living au știut că blocarea razelor UV este calea cea bună, deci au considerat că o protecție solară pe bază de oxid de zinc – o abordare barieră – este o formulă potrivită. Dar, oamenii de știință ai Young Living, care respectă angajamentul Seed to Seal® (de la sămânţă la sigiliu) de a crea absolut cele mai bune produse disponibile, au dezvoltat o protecție solară care folosește oxidul de zinc non-nano. Aceasta înseamnă că atunci când foloseşti loţiunea de protecție solară Mineral Sunscreen SPF 50 de la Young Living, nu vei absorbi substanțele chimice în sânge , oricât de benigne ar fi acestea.

Astfel, loţiunea Mineral Sunscreeen Lotion SPF 50 de la Young Living are la bază tehnologia de ecran protector, prin blocarea razelor UV, dar folosește oxidul de zinc non-nano.  Astfel, Mineral Sunscreen SPF 50 este mult mai bună decât alte loţiuni naturale de protecţie solară.

Pentru această loţiune de protecţie solară, Gary Young a formulat un amestec special de uleiuri esențiale pure, de care pielea noastră va beneficia, care o vor hrăni şi proteja: helichrysum (imortele), lavandă, smirnă, semințe de morcov și tămâie.

Loţiunea Mineral Sunscreen SPF 50 conține ingrediente naturale pe bază de plante și minerale, ȋntr-un recipient cu dimensiune redusă, practic şi uşor de transportat şi folosit.  Cu o formulă ușoară, fără chimicale și cu o absorbție rapidă, această loțiune mătăsoasă Mineral Sunscreen Lotion SPF 50 oferă protecție adăugată împotriva razelor UVA și UVB fără a lăsa urme albe, fiind revizuită dermatologic pentru a se absoarbe ȋn piele fără un reziduu alb sau albăstrui de la oxidul de zinc.

Această cremă minerală este produsă din ingrediente naturale derivate din plante și minerale și fără absorbanți chimici UV, parabeni, ftalați, petrochimicale, conservanți sintetici, arome sintetice sau coloranți sintetici. Aşadar, poţi fi 100% sigur că folosind pe piele Mineral Sunscreen Lotion de la Young Living vei avea o protecție solară minerală realizată cu ingrediente pure, naturale și care nu conține avobenzon, oxibenzonă, palmitat de retinil, parabeni, ftalați, petrochimici, PABA și 1,4-dioxan, absorbanți chimici UV și parfumuri sintetice!

Mineral Sunscreen Lotion SPF 50 este perfectă pentru utilizare zilnică, pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă. Totodată, fiind rezistentă la apă şi la transpiraţie până la 80 de minute, atât copii cât şi adulții beneficiază de protecție solară puternică, de lungă durată. Pentru a fi asigurată protecţia solară, se recomandă reaplicarea acestei loţiuni după cel mult 80 de minute.

Loţiunea Mineral Sunscreen SPF 50 de la Young Living poate fi folosită sub machiajul pe bază de minerale Savvy Minerals by Young Living®, deoarece oferă un finisaj mat, non-gras.

Mineral Sunscreen Lotion SPF 50 de la Young Living este un produs de protecție solară care are sigiliul de aprobare pentru utilizarea zilnică a Fundației pentru Cancerul de piele.

Dar, spre deosebire de cele mai multe produse chimice de protecție solară, protecția solară minerală este sigură şi pentru mediu. Aceasta înseamnă că formularea pe care Young Living o foloseşte ȋn compoziţia Mineral Sunscreen Lotion nu conține substanțe chimice cum ar fi oxibenzona și octinoxatul, care provoacă albirea coralului. În mod similar, formula Young Living este una non-nano, ceea ce înseamnă că particulele de oxid de zinc din loţiunea de protecție solară de la Young Living nu este absorbită de corali. Cu Young Living protejăm pielea, protejând Pământul!

Dacă ai uitat sa folositi la timp loţiunea Mineral Sunscreen Lotion SPF 50 de la Young Living sau pentru o hidratare suplimentară a pielii după expunerea la soare, ȋţi recomand să foloseşti spray-ul LavaDerm ™ pentru a te ajută să te relaxezi, să te răcoreşti și să reduci temporar durerea care apare ȋn caz de arsură după soare.

Pe lângă distracţie, nu este nimic mai important în timpul verii decât să rămâi în siguranță la soare!

Acum, că ştii cum să te protejezi ȋntr-un mod sănătos împotriva razelor nocive ale soarelui, ce aventuri te aşteaptă vara aceasta?

Pentru a comanda uleiuri esenţiale pure, de cea mai înaltă calitate (cu grad terapeutic) sau alte produse Young Living şi pentru a beneficia de preţuri cu 24% reducere, creează-ţi astăzi un cont gratuit de Membru Young Living (wholesale) şi foloseşte ID-ul 10416169 la Sponsor şi Enroller, accesând link-ul: