Pielea, fiind organul cu suprafata cea mai mare, absoarbe tot ceea ce punem pe ea, aşa că alege înţelept pentru tine şi cei dragi! Citeşte etichetele şi selectează produsele! Cu siguranţă cel mai bun deodorant nu îl vei găsi în rafturile de cosmetice din supermarket.
Am folosit de-a lungul timpului zeci de tipuri de deodorante şi antiperspirante, iar de o bună vreme caut întotdeauna să mă feresc de cele care conţin cel puţin unul din următorii compuşi: aluminiu, propilen glicol, parabeni, triclosan sau ftalaţi. Am găsit câteva produse mai naturale în farmacii sau magazinele naturiste, dar şi acelea conţineau alcool sau parfum.
Antiperspirantele blochează ductele sudoripare cu săruri de aluminiu, reducând astfel cantitatea de transpiraţie care ajunge la suprafaţa pielii. Antiperspirantele pot determina iritaţie locală sau chiar dermatită de contact – piele roşie, tumefiată şi pruriginoasă. De fapt, antiperspirantele sunt produsele cosmetice cel mai des asociate cu iritaţiile pielii.
În cazul femeilor, deodorantele şi antiperspirantele în general se fac vinovate, într-o oarecare măsură, de apariţia cancerului la sân. Cercetătorii de la Universitatea Reading din Marea Britanie au scos la iveală rezultatele unui studiu în care toate femeile a căror sâni au fost extirpaţi, aveau un nivel crescut de aluminiu în ţesuturile din zona respectivă. Legatura este aceea că marea majoritatea produselor antiperspirante, au în compoziţia lor o anumită cantitate de aluminiu.
Aluminiul are rolul de a împiedica transpiraţia prin care se elimina toxinele din organism, iar acest metal uşor se găseşte în special în antiperspirante. Şi deodorantele conţin acest ingredient, însă în cantităţi mai mici, sau chiar deloc .
Toxinele care nu au posibilitatea de a ieşi din organism se depozitează în zona sânilor, iar astfel, în timp, se declanşează tumorile canceroase la nivelul acestei zone. Dar sărurile de aluminiu pe care cele mai multe deodorante le conţin pot favoriza nu numai cancerul de sân, ci şi crizele de astm, boala Alzheimer, autism sau pot duce la deteriorarea permanentă generalizată a sistemului nervos central. Chiar şi bărbaţii pot fi afectaţi, deoarece aceste săruri de aluminiu favorizează cancerul de prostată. În plus, aluminiul imită estrogenul si astfel pot apare dezechilibre hormonale, conducând indirect la hipotiroidism, endometrioză, scăderea fertilității și practic orice boală care vizează femeile.
De aceea ar trebui să evităm a mai folosi deodorante care au în compoziţie substanţe cu aluminiu şi conservanţi sintetici care pot provoca alergii, depresii, dureri de cap, ameţelă, insomnie, oboseală cronică, dermatite.
De asemenea, aplicarea deodorantului sau antiperspirantului imediat după epilare sau după o baie fierbinte (când porii pielii sunt deschişi) este un obicei total greşit. Acest lucru duce la absorbţia rapidă şi imediată a tuturor substanţelor nocive din produsul respectiv. Cel mai bine este să amânăm aplicarea deodorantului cât se poate de mult.
Parabenii (metil-, etil-, propil-, benzil- și butil-) sunt alte ingrediente din produselor corporale clasice. Aceștia imită estrogenul și sunt perturbatori ai sistemului endocrin, putând conduce la dezechilibre hormonale precum pubertate precoce, în cazul copiilor, sau şi mai grav, la o incidenţă crescută de cancere hormonale. Tot parabenii pot cauza defecte genetice sau acumulări de toxine în organele interne.
Propilen glicolul este dăunător sistemului nervos, ficatului, rinichilor şi inimii, iar ftalaţii pot duce la mutaţii genetice şi la dezechilibre hormonale.
Chiar şi deodorantele, care elimină mirosul, dar nu şi transpiraţia, de obicei conţin alcool şi pot duce la creşterea acidităţii pielii, inhibând astfel dezvoltarea bacteriilor. Deodorantele conţin deseori parfum (“fragrance”) pentru a masca mirosul de transpiraţie, iar aceste parfurmuri sunt sintetice şi duc la dereglări hormonale.
Alegerea unui produs natural pe care dorim să îl folosim nu este chiar uşoară, având în vedere multitudinea produselor de pe piaţă. Dar avem această posibilitate de a alege liber, de a ne informa ce este mai bun şi potrivit pentru sănătatea noastră şi de a folosi cu înţelepciune tot ce Dumnezeu ne-a oferit cu toată dragostea.
Mirosul neplăcut al corpului este cauzat frecvent de o intoxicare a organismului, provocată de o dietă inadecvată. În acest caz, transpiraţia nu trebuie blocată, ci, din contră, stimulată, pentru eliminarea rapidă a toxinelor acumulate în organism. În astfel de cazuri folosirea unui deodorant 100% natural poate fi şi una din căile de detoxifiere a corpului, împreună bineînţeles cu o dietă cât mai naturală şi suplimente care să susţină detoxifierea organismului.
Vă spun din propria experinţă că este mult mai bine, mai uşor, mai iefin şi mai sigur să prevenim, decât să tratăm.
De mii de ani, femeile şi-au parfumat corpul cu uleiuri din plante aromatice, care calmează transpiraţia excesivă şi îndepărtează mirosurile neplăcute. Prin urmare, deodorantul cel mai bun îl găsim chiar în natură. Uleiurile volatile nu sunt doar frumos mirositoare, dar au şi un puternic efect antibacterian şi antiparazitar, ceea ce blochează în mod natural apariţia mirosului neplăcut:
- Lămâia are proprietăți antiseptice și conține compuși care cresc imunitatea corpului, promovează circulația, formarea leucocitelor și funcția limfatică.
- Rozmarinul este antiseptic și antimicrobian. Conține cantități ridicate de cineole, ingredientul cheie în medicamentele antiseptice.
- Lavanda este cunoscută sub denumirea de ulei esențial universal. Este benefică pentru piele, relaxantă, dă sentimentul de stabilitate și combate depresia.
- Cuişoarele au fost folosite de zeci de ani ca anestezic natural în stomatologie. S-a dovedit a avea efect antioxidant, precum și analgezic, anestezic și antiinflamator.
- Muşcata are un parfum dulce, floral, care calmează şi relaxează corpul şi mintea. Acesta era folosită de către egipteni în special pentru îngrijirea pielii. Este foarte eficientă în dereglările hormonale, uleiul de muşcată normalizând echilibrul hormonal.
- Menta are proprietăți puternice de blocare a durerii, antiinflamatoare și antispasmodice. Un studiu de la Universitatea din Kiel din Germania a constatat că are un efect analgezic semnificativ.
- Eucaliptul este antiinfecţios, antibacterian, antiviral şi antiinflamator.
Dacă nu ne încumetăm să preparăm singuri un deodorant natural, Young Living ne oferă o variantă 100% naturală de a ne proteja de mirosul transpiraţiei, cu ajutorul celor două tipuri de deodorante solide Aromaguard®, formulate exclusiv din uleiurile esențiale Young Living și ingrediente complet naturale: AromaGuard® Meadow Mist și AromaGuard® Mountain Mint.
Deodorantul AromaGuard® Meadow Mist are ca ingrediente: ulei de nucă de cocos, ceară albă de albine, esteri vegetali puri, oxid de zinc, vitamina E, ulei esenţial de lămâie, ulei esenţial de mușcată, ulei esenţial de rozmarin, ulei esenţial de lavandă, ulei esenţial de arbore de ceai, ulei esenţial de niaouli și ulei esenţial de cuișoare.
Deodorant AromaGuard® Mountain Mint are ca ingrediente: ulei de nucă de cocos, ceară albă de albine, esteri vegetali puri, oxid de zinc, vitamina E, ulei esenţial de cuișoare, ulei esenţial de mentă, ulei esenţial de rozmarin, ulei esenţial de eucalipt și ulei esenţial de brad argintiu.
Deodorantele Aromaguard de la Young Living asigură o alternativă plăcută și sigură la deodorantele comerciale și nu conțin propilen glicol, săruri de aluminiu sau alţi produși sintetici!
Noi le folosim de aproape un an și pot spune că am găsit în sfârșit produsele care să ni se potrivească, 100% naturale și fără chimicale, dar cu un parfum care persistă întreaga zi și își face foarte bine treaba. În plus, parfumul acestor deodorante este natural, proaspăt, revigorant și ne oferă o doză de energie de care avem cu toți nevoie dimineața!
Deodorantele din comerţ conţin de obicei parfum (în limba engleză: „fragrance”), iar acest lucru înseamnă că poate conţine cel puţin 14 substanțe chimice folosite de industria parfumurilor, ce nu sunt trecute pe etichetă, multe dintre ele nefiind evaluate în ceea ce priveşte gradul lor de siguranţă. Conform legislaţiei în vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului să fie listate toate ingredientele componente chimice sintetice care se încadrează sub denumirea de parfum (fragrance). De aceea iubesc Young Living! În cazul lor nu vei vedea niciodată pe lista ingredientelor de pe etichetă “parfum”, pentru că conţin aşa ceva, ci vei găsi ulei esențial de lavandă sau ulei esențial de mentă sau alt ulei esenţial. Alte firme pot încerca să obţină diverse mirosuri/parfumuri în laborator, dar nu vor obține același lucru. Nu este cazul la Young Living! Ce face natura, nu se poate recrea cu adevărat. Uleiurile esenţiale pure de la Young Living au sute de constituenţi chimici naturali care lucrează împreună într-un mod sinergic incredibil, în timp ce mirosurile/pafumurile create de laborator nu fac nimic pentru tine decât să-ţi otrăvească corpul.
Pe lângă uleiurile esenţiale minunate, alte ingrediente din deodorantele naturale Aromaguard de la Young Living sunt:·
- Uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene și antifungice, putând fi utilizat în tratamentul psoriazisului, dermatitei, eczemelor și a altor infecții cutanate. De asemenea, are capacități antioxidante. Există nenumărate utilizări pentru uleiul de nucă de cocos, iar utilizarea acestuia ca ingredient în deodorantele naturale este comună.
- Ceara de albine se utilizeaza pentru a mentine deodorantul solid, dar ușor de aplicat. Ceara de albine are multe alte beneficii, inclusiv ca acționeaza ca un umectant și are rol de a atrager umiditate în pielea ta. De asemenea, unul dintre constituenții naturali din ceara de albine este vitamina A, care poate fi benefică în rehidratarea pielii uscate și în reconstrucția celulară. În cele din urmă, potrivit unui studiu din 2005, s-a constatat că are beneficii antibacteriene la fel ca mierea, păstrând pielea curată şi protejând deodorantul de o eventuală contaminare cu bacterii.
- Esterii vegetali puri sunt derivaţi naturali din palmier și nucă de cocos. În produsele cosmetice și de îngrijire corporală tipice, acestea sunt derivate din produse petrochimice, dar Young Living oferă o alternativă naturală, sigură și eficientă.
- Oxidul de zinc este o alternativă incredibil de eficientă față de ingredientele tipice din deodorante și antiperspirante, care funcționează prin reacția cu acizii responsabili pentru mirosurile mai puțin plăcute care provin din regiunea sub braţului, fiind de 3 ori mai eficace decât clorhidratul de aluminiu pe care alte antiperspirante îl pot conţine. Când reacționează cu aceşti acizi, oxidul de zinc produce săruri de zinc inodore. De asemenea, este antibacterian, inhibând parțial dezvoltarea bacteriană în zona în care se aplică. Cel mai important este că nu este absorbit în piele și nici nu înfundă porii. Încă vei transpira, dar fără acel miros neplăcut care tinde să însoțească această funcție foarte importantă a corpului.
- Tocoferol (vitamina E) este un antioxidant foarte puternic care protejează și repară pielea, neutralizează radicalii liberi care altfel ar provoca daune celulare. Corpul nostru nu produce vitamina E, așa că trebuie să ne asigurăm că avem suficientă din dieta noastră.
Putem folosi deodorantele de la Young Living și seara, deoarece acestea sunt puternice detoxifiante ale sistemului limfatic. Uneori, în cazul oamenilor care folosesc deodorantul în timpul zilei, ei transpiră mai mult pentru că organismul lor lucrează şi se străduieşte să se detoxifice. Uleiurile esenţiale din deodorantul Aromaguard de la Young Living detoxifică sistemul limfatic, dar sistemul de filtrare al organelor nu funcţionează bine, deci toxinele ies prin piele şi prin limfă, iar persoana poate transpira mai mult, chiar şi cu miros pentru o perioadă, din cauza procesului de detoxifiere şi a toxinelor care ies din organism. De aceea, poţi încerca să foloseşti deodorantul la culcare, nu numai sub braţ, ci şi pe gât, pe claviculă, pe muşchii pectorali sau pe piept. Foloseşte-l în jurul genunchilor, în spatele genunchilor sau inghinal. În timp vei vedea o diferenţă în modul cum te simţi! Acest lucru se întâmplă pentru că atunci când începi să te detoxifici, în special dacă bei apă fitrată, alcalină, vei observa că vei avea mai multe toxine pe care le vei elimina prin urina de dimineaţă si vei ajuta organismul să cureţe toxinele mai repede.
Gândeşte-te că aplici deodorantul fix în regiunile în care sunt concentraţi ganglionii limfatici. Aceasta înseamnă că acei ganglioni vor absorbi rapid în sistemul tău limfatic substanţele pe care le pui pe pielea ta. Ganglionii limfatici produc limfocite care ajută organismul să se apere împotriva bacteriilor şi microorganismelor dăunătoare. Sistemul limfatic este, în principiu, “sistemul de transport” în organism și are, de asemenea, rol de a elimina toxinele. Dacă sistemul tău limfatic este supraîncărcat, nu funcţionează bine și este lent, de obicei, acest lucru îţi afectează sistemul imunitar.
De aceea, folosind deodorantele naturale Aromaguard de la Young Living, vei avea la îndemână un mic super-erou deghizat în deodorant. Pe lângă faptul că te face să miroşi absolut minunat, dacă îl aplici în regiuni ale ganglionilor limfatici cum ar fi sub braţele, gâtul, clavicula şi chiar în spatele genunchilor, vei folosi puterea uleiurilor esenţiale (lămâie, muşcată, rozmarin, cuişoare, lavandă, arbore de ceai, niaouli, mentă şi eucalipt) de a ajuta la curățarea sistemului tău limfatic. Practic oferi un suport întregului organism, folosind un simplu deodorant!
Utilizare: Aplică ușor de 3-4 ori deodorantul AromaGuard® în zona axilei sau încheieturi. Deplasează rotița pentru a ridica produsul, dacă este necesar.
Important:
Un deodorant, de orice tip ar fi, trebuie să se utilizeze pe o piele curată şi uscată, fără nici o rană şi nu imediat după epilare.
Nu expune produsul la călduri excesive sau la acțiunea directă a razelor solare.
Nu lăsa produsul la îndemâna copiilor.
Sunt sigură că vrei să trăieşti bine, nu doar să miroşi bine! Aşa că asigură-te că scapi cât mai repede de deodorantul tău cu potențial carcinogenic, pentru că Young Living ne oferă această alternativă uimitoare: poţi alege un deodorant 100% natural, care include și uleiuri esențiale de calitate terapeutică pură. Astfel nu numai că vei fi protejat de transpirația neplacută, dar îți ajuți corpul să fie mai sănătos, iar tu te vei simți mai bine. O zi parfumată ca a mea îţi doresc!
Pentru a comanda uleiuri esenţiale pure, de cea mai înaltă calitate (cu grad terapeutic) şi pentru a beneficia de preţuri cu 24% reducere, creează-ţi astăzi un cont gratuit de Membru Young Living (wholesale) şi foloseşte ID-ul meu 10416169 la Sponsor şi Enroller, accesând link-ul:
După înscrierea ca membru Young Living, este foarte simplu şi uşor să comanzi, iar uleiurile vin în câteva zile la tine acasă. Explorează catalogul online şi vezi ce te atrage.
Îţi urez să experimentezi esenţele naturii în viaţa ta şi să te bucuri de sănătatea pe care uleiurile ne ajută să o păstrăm într-un mod natural!