Nu toate uleiurile esenţiale pot fi utilizate în aromoterapia terapeutică. De fapt, 98% dintre uleiurile esenţiale produse în prezent de diverşi producători nu sunt destinate utilizării în scop terapeutic, ci industriei de parfumuri, produselor cosmetice sau produselor alimentare, unde nu contează puritatea, puterea de acţiune sau sursele organice. De aceea vă recomand să utilizați în siguranţă uleiurile esenţiale.
Uleiurile esenţiale Young Living sunt cunoscute în întreaga lume pentru puritatea, calitatea şi puterea lor, fiind rezultatul unui proces strict controlat şi atent supravegheat, numit “Seed to Seal” (“de la sămânţă la sigiliu”), deoarece plantele se cultivă pentru a avea o acţiune puternică şi o puritate cât mai mare. Prin acest proces, Young Living produce uleiuri esenţiale pure, nealterate, de grad terapeutic. În prezent, în SUA, peste 50 de spitale folosesc uleiurile esenţiale de grad terapeutic Young Living în tratarea pacienţilor, pentru diferite afecţiuni.
Uleiurile esențiale terapeutice Young Living (YLTG™) conțin un amestec optim de compuși bioactivi, care asigură eficacitatea lor maximă și obținerea de rezultate în urma folosirii lor. Pentru a începe să le folosiți, urmați aceste recomandări, însoțite de instrucțiunile individuale de pe fiecare sticluță. Veți simți astfel beneficiile lor, care contribuie la întărirea stării de sănătate.
Există trei modalităţi de utilizare a uleiurilor esenţiale: aromatică (inhalare, difuzare), topică (aplicare locală) sau internă (ingerare).
INHALARE sau DIFUZARE
Inhalarea anumitor uleiuri esenţiale poate avea efecte pozitive asupra corpului, dacă este corect efectuată. Cea mai simplă şi la îndemână metodă de a inhala un ulei esenţial este aceea de a mirosi direct din sticluţă. Când uleiurile esenţiale sunt inhalate, durează 22 de secunde până când moleculele ajung la creier.
Altă modalitate de a inhala un ulei esenţial este să picuraţi 1-2 picături din sticluţă în palmă, fără a atinge picurătorul sticluţei. Apoi frecaţi palmele în sensul acelor de ceasornic, pentru activarea substanţelor chimice naturale din ulei, faceţi palmele căuş şi inhalaţi din ele de câteva ori.
În aromaterapie se foloşeste un pulverizator (difuzor) care dispersează uleiul esenţial în aer sub formă de vapori reci care sunt inhalaţi uşor. Difuzorul utilizează vibraţii ultrasonice şi transformă amestecul de apă şi ulei esenţial în particule (molecule) oxigenate care sunt dispersate (nebulizate) în aer, fără a fi încălzite, acoperind sute de metri în câteva minute. Astfel îşi păstrează intacţi compuşii chimici naturali ai plantei, iar beneficiile uleiului sunt resimţite de toate persoanele din casă sau spaţiul respectiv. Sunt necesare doar câteva picături şi puţină apă pentru a vă bucura de proprietăţile uleiurilor esenţiale pure câteva ore.
O altă idee este să puneţi apă fierbinte într-un vas și după ce turnați câteva picături de ulei esențial, vă acoperiți capul cu un prosop şi inhalaţi profund și încet, câteva minute, ţinând ochii închişi. Este o metodă la îndemână şi utilă atât pentru beneficii în cosmetică, cât şi în cazul afecţiunilor respiratorii.
Nu utilizaţi uleiurile esenţiale în aparate de aromaterapie care încălzesc uleiul (lămpi cu lumânare), deoarece prin încălzire, uleiurile esentiale îşi schimbă compoziţia chimică şi devin toxice.
Difuzoarele Young Living pulverizează la rece, folosind apa simplă de la robinet, o ceaţă microscopică, ce este uşor absorbită.
Uleiurile esenţiale au un mod unic de a aborda boala, atât la nivel fizic, cât şi la un nivel mult mai profund, al emoţiilor. De cele mai multe ori, emoţiile pot fi cauza principală a stresului şi a bolii fizice.
Simţul mirosului este singurul simţ fizic uman conectat direct la sistemul limbic, parte a creierului ce este în strânsă legatură cu trăirile emoţionale, cu amintirile şi cu reflexele instinctuale, precum şi cu modularea şi controlul tuturor răspunsurilor trupului nostru la stimulii ce vin din exterior.
Spre deosebire de miros, impulsurile primite de la celelalte simţuri fizice ale noastre (gust, văz, atingere şi auz) sunt mai întâi dirijate către talamus, înainte de a ajunge în zonele lor specifice.
Prin urmare, capacitatea pe care o au uleiurile esenţiale difuzate sau inhalate de a ajunge direct în centrul sistemului limbic le face să fie o unealtă foarte puternică în tratarea multor probleme de sănătate sau de ordin emoţional. Când inhalăm un ulei esenţial, moleculele acestuia sunt aspirate prin pasajul nazal către neuronii receptori, care le transportă până la centrul limbic, determinând reacţii fiziologice şi psiho-emoţionale deosebit de puternice sau profunde.
TOPIC sau LOCAL
Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru şi absoarbe până la 60% din ceea ce aplicăm pe ea. De aceea, trebuie să fim atenţi ce creme, săpunuri, loţiuni sau alte produse aplicăm pe pielea noastră.
Uleiurile esenţiale pure cu grad terapeutic de la Young Living sunt sigure şi pot fi aplicate pe pielea noastră sau a copiilor noştri, respectând indicaţiile de diluare, dacă este cazul, deoarece sunt foarte concentrate.
Reprezentând sufletul plantei, esenţa ei, uleiurile esenţiale acţionează practic pe toate sistemele şi organele corpului. Au o modalitate de acţiune complet diferită de ceaiuri, tincturi, extracte sau gemoderivate, chiar din aceeaşi plantă.
Uleiurile funcţionează după principiul “mai puţin e mai bun”, adică 1-3 picături sunt suficiente pentru o singură aplicare. Când aplicaţi local pe piele o picătură de ulei esenţial, durează 2-3 minute până când moleculele intră în sânge, 20 minute până penetrează toate celulele din corp şi 2,5 ore până sunt metabolizate.
Este de dorit să se repete aplicarea uleiurilor esenţiale la nevoie, pe locul afectat, deoarece după metabolizare, în 3-4 ore uleiurile se elimină din organism.
Uleiurile esențiale Young Living se pot aplica direct pe piele, pe locul afectat sau pe punctele VitaFlex (puncte reflexogene din tălpi/urechi/palme), astfel:
- Înclinați cu grijă sticluța și turnați 2-3 picături în palmă sau direct pe zona dorită.
- Frecați palmele circular între ele și apoi masați uleiul pe piele în zona dorită, cu mișcări circulare.
- Folosiți un dispozitiv roll-on (AromaGlide) pentru a aplica uleiul exact pe zona dorită.
- Aplicaţi comprese calde pe care picurati 1-3 picaturi de ulei esential
- Aplicaţi pe talpă, pe punctele VitaFlex, deoarece în acea zonă porii sunt mai largi decât pe restul corpului.
Uleiurile din citrice (de lămâie, portocală, lime, mandarină, grepfruit sau bergamotă) sunt fotosensibile. De aceea se recomandă ca după aplicarea locală a acestora, să se evite expunerea directă la soare sau raze UV pentru până la 12 ore.
Uleiurile esențiale sunt concentrate și pot irita pielea. Multe uleiuri pot fi aplicate direct pe piele, nediluate (in functie si de sensibilitatea fiecarei persoane), dar uleiurile puternice sau fierbinti, care ard (de exemplu: eucalipt, cuisoare, piper, cimbru) intodeauna trebuie diluate cu un ulei vegetal de baza presat la rece, cat mai pur (de preferinta V-6 sau bio/organic – de exemplu: ulei de cocos, de susan, migdale, jojoba, măslin, avocado, struguri etc.).
Nu introduceţi ulei esenţial în urechi, nas sau ochi. Dacă uleiul ajunge în ochi, nu folosiți apa ci stergeți ochii cu un tampon de bumbac înmuiat în ulei vegetal, întrucât uleiurile nu sunt solubile în apă.
CONSUM INTERN sau INGERARE
Pentru a veni în ajutorul iubitorilor de uleiuri, Young Living a creat gama de produse PLUS(+), care cuprinde o mare parte din uleiurile ce pot fi folosite intern, în alimente sau ca suplimente alimentare, astfel:
- Picurați 2-3 picături într-o capsulă vegetală în care se adaugă și ulei de bază presat la rece
și înghițiți-o cu apă. - Adăugați 1-2 picături într-un pahar cu apă, suc natural sau băutură NingXia Red
- Picurați 1-2 picături pe o bucată de pâine sau la mâncare, când gătiți
- Picurați 1-2 picături pe o linguriță cu miere
- Picurați direct pe limbă și înghițiți, după ce ați turnat o picătură pe o lingură și ați verificat cantitatea de ulei pe care o puteți folosi.
Există printre consumatorii de uleiuri esentiale nelămurirea legată de diferenţa care ar putea exista între aceleaşi uleiuri esenţiale Young Living din gama Plus faţă de cele din gama pentru aromaterapie sau aplicare locală. Nu există nicio diferenţă între conţinutul acestor uleiuri! Practic acelaşi ulei din gama de aromaterapie este şi în sticluţa din gama Plus.
În scop culinar se pot folosi toate uleiurile din plante comestibile (busuioc, mentă, lămâie, portocală, cuișoare, ghimbir etc.).
IMPORTANT:
Folosiți intern doar uleiuri esențiale terapeutice pure Young Living (YLTG™).
Uleiurile esențiale care pot fi administrate intern trebuie sa fie aprobate ca suplimente alimentare (GRAS – “Generally Recognized As Safe”/sigure pentru ingerare).
Ca recomandare generală, tratamentul cu uleiuri esenţiale în scop terapeutic se va aplica pe aceeași durată în care ar trebui urmat tratamentul cu medicamente alopate (de exemplu când se administrează în loc de antibiotice)
În funcţie de caz şi de întrebuinţare, folosiţi uleiurile esenţiale aplicate local, inhalate sau ingerate. De asemenea, alegeţi cu grijă difuzorul pe care îl folosiţi pentru aromaterapie.
Alte aplicatii ale uleiurilor esenţiale pot fi:
- în apa de baie (se adaugă în amestec cu un ulei vegetal şi sare de baie)
- în masaje (cu uleiul de masaj de relaxare, anticelulitic sau terapeutic)
- în spray (de corp, de cameră, în amestec cu apă/argint coloidal)
- în produse cosmetice (de exemplu în unguente, creme, şampon, pastă de dinţi, apă de gură etc.)
- în produse de curăţat în casă (de exemplu în combinatie cu bicarbonat de sodiu, oţet de mere).
Pentru a comanda uleiuri esenţiale pure, de cea mai înaltă calitate (cu grad terapeutic) şi pentru a beneficia de preţuri cu 24% reducere, creează-ţi astăzi un cont gratuit de Membru Young Living (wholesale) şi foloseşte ID-ul meu 10416169 la Sponsor şi Enroller, accesând link-ul: